23 februari 2023

Groene Loper Run terug van weggeweest

Op 23 april is er weer een Groene Loper Run. Sportievelingen kunnen kiezen uit 5 of 10 kilometer. De organisatie is in handen van Bearsports. Zij vinden vooral het vlakke, snelle parcours aantrekkelijk en gaan er een groen – lees: duurzaam – evenement van maken.  

Hoe zat het ook alweer?

In 2018 was de eerste Groene Loper Run. Een initiatief van hardlopers Ricardo Floris en Raoul Spronken. De organisator van destijds heeft afstand genomen van de naam en het concept van de Groene Loper Run. “Dat vonden Ricardo en Raoul jammer. Daarom kwamen ze bij ons met de vraag of wij de Groene Loper Run wilden organiseren”, vertelt Raymond Beeren, eigenaar van Bearsports. En daar zeiden hij en zijn team volmondig ‘ja’ op.

Een groene run

“We organiseren meestal trail runs”, legt collega Elise Wijnker uit. “Runs over onverharde parcoursen in de natuur. Dus dit is nieuw voor ons.” Raymond vult aan: “Wat ons vooral aansprak was het ‘groene’ karakter. We willen hier een duurzaam evenement van maken. Zonder bijvoorbeeld plastic bekertjes, met duurzame medailles en groene energie. Daar ligt voor nu de uitdaging.”

Voor iedereen

“We hebben voor de 5 en 10 kilometer gekozen, omdat je dan ook echt op de Groene Loper blijft”, zegt Elise. “Voor kinderen zijn er de afstanden 500, 1000 en 1500 meter. Het vlakke parcours is voor iedereen uitermate geschikt. Dit jaar kunnen ook mensen met een beperking deelnemen zoals frame runners. Op de manier willen we er tevens een toegankelijke run van maken.” De finish is deze keer midden in het Stadion De Geusselt. “Het belooft een mooie beleving te worden.”