15 maart 2023

Terugblik op de ontmoetingsmomenten van Projectbureau A2 Maastricht: veer zien us

Op 2 en 9 maart waren de afsluitende ontmoetingsmomenten van Projectbureau A2 Maastricht. Het projectbureau houdt namelijk op te bestaan en neemt afscheid als ‘buur’ in Maastricht-Oost. Het waren twee speciale en gezellige middagen.

Toekomst…

Met deze ontmoetingsmomenten sloten we af, namen we afscheid als ‘buur’ in Maastricht-Oost én gaven we het stokje door voor de toekomst. We boden inspiratie voor de verdere ontwikkeling van de Groene Loper, met een toekomstplaat en het rapport van Dear Hunter. We overhandigden deze aan een vertegenwoordiging van de buurt, gemeente en woningcorporaties.

…en afronding

De ontmoetingsmomenten stonden natuurlijk ook in het teken van afronding. Het gebied blijft nog in ontwikkeling, maar voor het Projectbureau is het nu tijd om te stoppen. Daar stonden we ook bij stil. In het bijzonder bij de rol van directeur Louis Prompers. Hij kreeg het Teken van Verdienste van Maastricht van burgemeester Annemarie Penn-te Strake. De burgemeester roemde zijn “kalmte, durf, visie en passie”. 

Samen

Het was een speciaal samenzijn. Hier kwamen verleden, heden en toekomst van het gebied bij elkaar. Van ondernemers tot buurtnetwerken, van bestuurders tot oud-collega’s. Er waren medewerkers van Ballast Nedam Development, aannemer Laudy, woningcorporaties, de gemeente en provincie. Er kwamen partners, organisaties en media die het project al vanaf het begin volgen. 

Nog even terugkijken

Benieuwd naar de foto’s? Kijk dan op de pagina In beeld voor de sfeerimpressie. Let op: vanaf 1 april gaat deze website uit de lucht, dus neem nog even snel een kijkje.
 

 

Foto's: Aron Nijs