4 maart 2020

Buurderij Maastricht-Oost ook op donderdag open

Iedere week opent Buurderij Maastricht-Oost haar deuren in de Theresiaschool aan de Groene Loper. Per maart is de boerenmarkt ruimer geopend. Klanten kunnen als vanouds op woensdag tussen 17.00 en 18.00 uur hun bestelling afhalen. Daarnaast zijn er voortaan extra afhaalmomenten, op donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur en tussen 13.30 en 16.30 uur.

Onlangs namen we een kijkje en spraken we met twee klanten van de Buurderij. Zo troffen we Hans, die altijd als hij in Maastricht is naar de Buurderij probeert te gaan. Hans: “Goede producten komen rechtstreeks van een boer. Ik koop hier bijvoorbeeld aardperen. Die krijg je niet bij de Albert Heijn.” Hans vindt het iedere keer weer een ontdekkingsreis als hij naar de Buurderij gaat: “Je leert steeds nieuwe producten kennen.”

Hans bezoekt de Buurderij regelmatig. Hier heeft hij een aardpeer in zijn hand. Met deze (voor velen onbekende) groente gaat hij soep maken.

Inekey wil liever niet op de foto, maar vertelt wel graag over haar ervaring met de Buurderij, om anderen enthousiast te maken. Zelf gaat ze zo vaak als ze kan: “Ik vind het belangrijk dat bij de Buurderij regionale producten te krijgen zijn. In supermarkten liggen veel producten uit verre landen. Ik koop liever lokaal. Ik vind de Buurderij een goed idee omdat het milieuvriendelijk is en er duurzame producten zijn. Daarnaast vind ik het mooi dat er een directe band is tussen de producent en de klant.”

Thuis in Maastricht sprak met coördinator Yvonne Velthuis over de uitbereiding van de openingstijden. Lees dit interview hier.

Producten kopen bij de Buurderij?

Dat kan via een online bestelling. U kiest online welke producten u wilt kopen, bestelt en betaalt deze en vervolgens kunt de bestelling op woensdag of donderdag afhalen. Wilt u graag iets bestellen? Dat kan via deze webpagina. Wilt u een keertje binnenwandelen om te zien wat er allemaal is of om een praatje te maken? Dat kan natuurlijk ook!