1 juli 2020

Cobouw: A2 Maastricht als gamechanger

In de serie Cobouw Gamechangers gaan Eric Verweij en Thomas van Belzen van vakblad Cobouw in gesprek met mensen in en om de bouw die de sector bestormen met een andere manier van werken. Deze uitzending zijn projectdirecteur A2 Maastricht Louis Prompers en directeur Ballast Nedam Development Onno Dwars de hoofdgast.

Volgens Cobouw is er er bij A2 Maastricht gepionierd voor nieuw land. Er is een tweelaagse tunnel aangelegd en bovengronds is een nieuw stuk stad ontstaan. Directeur van Ballast Nedam Development Onno Dwars: "Een gamechanger zorgt met zijn doen en laten voor maatschappelijke veranderingen. Dat heeft de nieuwe infrastructuur voor A2 Maastricht wel bereikt." 

Louis Prompers: "Het is nog altijd bijzonder dat wij steeds hebben gewerkt voor een maximale synergie tussen infrastructuur en het helen van Maastricht-Oost. Dit stadsdeel is nu weer toekomstbestendig. Dat hebben we gerealiseerd doordat samenwerkende overheidspartners en samenwerkende marktpartijen overtuigd waren van de voordelen van een totaalplan, een integraal gebiedsontwerp. Een sectorale aanpak bijvoorbeeld alleen voor verkeer levert op de lange termijn enkel teleurstellingen op."

Bekijk hier de uitzending van Cobouw.