5 juni 2019

Droom Vrijheidspark steeds meer werkelijkheid

Nagenieten van feestelijke middag


Op zaterdag 1 juni was het feest in het Vrijheidspark (het park tussen de ANWB-flat en de Torenflat) aan de Groene Loper. Met enkele honderden aanwezigen werd de mijlpaal van de onthulling van de Mosasaurus en de ingebruikname van de beweegtuin gevierd. Diverse activiteiten en stands, hapjes, drankjes, swingende muziek en een stralende zon maakten het tot een geslaagd feest voor jong en oud.

Schoolkinderen van De Letterdoes, De Nutsschool, De Regenboog en Basisschool Scharn openden het programma met de onthulling van een nieuwe speelplek in het park, de Mosasaurus. Daarbij werden ze geholpen door wethouder Gert-Jan Krabbendam.

Van Mosasaurus naar …

164 kinderen van bovengenoemde basisscholen deden mee aan de wedstrijd om een naam te bedenken voor de Mosasaurus. Uit alle inzendingen koos Stichting Vrijheidspark Maastricht de drie mooiste namen (Bep, Klimrex en Liebersaurus). Alle aanwezigen mochten bij de naam van hun voorkeur gaan staan en maakten daarmee de uiteindelijke keuze. En dat werd… Klimrex! Deze naam werd in gezonden door Ceyomi van Die van Basisschool Scharn.

In beweging

Na de onthulling was het tijd voor sport en spel, onder andere in de beweegtuin die daarmee officieel in gebruik genomen werd. Scouting Anne Frank - St. Jan Heer zette een parcours op om te apenkooien. En natuurlijk kon er volop geklommen en geklauterd worden op de net onthulde Klimrex.


En er was meer te beleven!

Zo vertelde het Natuurhistorisch Museum Maastricht over de natuur in Limburg van vroeger en nu, en over de geschiedenis van de mosasaurus. Daarnaast was er de mogelijkheid om met een vergrootglas te ontdekken wat er allemaal in mergel zit. Van schelpjes tot zeesterren. En Byeboere Maastricht was er ook met hun ‘bijenhal’, om te vertellen over hun project en het belang van bijen in onze stad.

Kinderen konden zich laten schminken en er was een springkussen. Horecazaken Bistrot On Top, Talentino De Greune Luiper, Farèn, De Kokerel, die allemaal rondom het park liggen, zorgden samen voor hapjes en drankjes. De investeerder/uitbater van het (nieuw te bouwen) paviljoen was aanwezig met een maquette en tekeningen van het paviljoen. Opening van het paviljoen staat gepland in het voorjaar van 2020.

Swingen in het park

Aan het einde van de middag opende coverband Cataplana de dansvloer en konden de voeten van de vloer. En dat lieten de aanwezigen zich geen twee keer zeggen… Er werd volop gedanst!

“Het was genieten!”

Raymond Dassen van de Stichting Vrijheidspark Maastricht kijkt terug op een succesvolle middag: “Het was een geslaagd feest op een prachtige dag! We hebben genoten en zijn blij met de belangstelling die er was. Dank voor ieders bijdrage en aanwezigheid. Samen bouwen we stap voor stap aan onze droom, een bloeiende ontmoetingsplek die zorgt voor verbinding.”

Foto’s

Bekijk foto’s van het feest in het Vrijheidspark op 1 juni.