19 april 2021

Milieuperron Burgemeester van Oppenstraat weg per 28 april

Onderzoek naar nieuwe plek in de buurt 


Aan de Burgemeester van Oppenstraat staat een milieuperron. Gemeente Maastricht haalt dit milieuperron per 28 april weg, omdat het te dicht bij de nieuwe huizen staat die hier gebouwd worden. 

Het milieuperron aan de Burgemeester van Oppenstraat met erachter de nieuwe woningen

Nieuwe plek in de buurt

Het is de bedoeling dat er in de buurt een nieuw milieuperron komt. De gemeente doet komende tijd onderzoek naar de mogelijkheden hiervoor. 

Waar met afval naartoe?

Het milieuperron aan de Burgemeester van Oppenstraat is voor glas, papier en PBD (plastic, blik en drankpakken). In de omgeving zijn meer milieuperrons voor dit afval, zoals aan de Noormannensingel, op het Old Hickoryplein of aan de Doctor Schaepmanstraat. 

Inwoners kunnen ook op de website van de gemeente kijken voor een overzicht van de milieuperrons in de omgeving of de Milieu App gebruiken om op te zoeken waar afval naartoe kan.

Vragen?

Met vragen kunnen inwoners terecht bij de gemeente door te bellen naar 14 043. 


Werkzaamheden oude Jongensschool/Boksschool

Het bouwen van nieuwe woningen aan de Burgemeester van Oppenstraat is onderdeel van de ontwikkeling van het gebied rond de Groene Loper. Dit jaar beginnen ook de werkzaamheden aan de oude Jongensschool/Boksschool. Na de Gemeenteflat en Blok 8 zijn dit de volgende oude, monumentale gebouwen die een nieuwe toekomst krijgen aan de Groene Loper. Meer informatie hierover volgt als de werkzaamheden gaan beginnen.