22 mei 2019

“Op en rond de Groene Loper is meer te ontdekken dan je denkt!”

Toekomstige bewoners, geïnteresseerden uit andere delen van de stad, mensen uit de regio die het project al jaren volgen, ‘vakidioten’… Zo’n 50 mensen namen op zondag 19 mei aan de eerste rondleidingen over de Groene Loper. “Ik voelde me toerist in eigen stad. Zoveel verhalen over wat er op en rond de Groene Loper gebeurt, fascinerend!”

Het gezelschap maakte een toer grofweg tussen het Vrijheidspark (het park tussen de Torenflat en ANWB-flat) en de Geusseltheuvel. De fietsers maakte daarbij nog een uitstapje naar Buitenplaats Vaeshartelt in Buitengoed Geul en Maas. “Vaeshartelt was voor mij een onbekend stukje Maastricht. Erg leuk om te ontdekken!”

De aanleiding voor A2 Maastricht: maak een totaalplan voor verkeer en leefomgeving. Het verhaal achter de Engel, de Gemeenteflat, de Lourdeskerk en de beweegtuin. De soorten bomen langs het tracé en de herinneringsbank op de Geusseltheuvel. De nieuwe huizen en het – voor velen onbekende – Schepenenplein. Het passeerden allemaal de revue.

Voortlevende traditie

Zowel in de ochtend als in de middag vonden rondleidingen plaats. In totaal twee wandelingen en twee fietstochten, begeleid door Paul Houx en Roger Theunissen. Twee gidsen van Maastricht Marketing die ook tijdens de bouw van de tunnel rondleidingen hebben gegeven. “Mooi dat de traditie van rondleidingen binnen het project van A2 Maastricht vervolg krijgt. Zo kun je het blijven volgen!”

Mee op ontdekking?

Op zondag 2, 16 en 30 juni organiseren we opnieuw rondleidingen. Deze zijn tegen betaling. Met een speciale code kunt u korting krijgen. Lees meer en boek uw ticket.