15 juni 2015

9.700 bezoekers bij A2 Maastricht op Dag van de Bouw

Zaterdag vond in heel Nederland de Dag van de Bouw plaats. Ook A2 Maastricht deed weer mee. De bezoekers konden door de bovenste tunnelbuizen bij Geusselt wandelen en kwamen onderweg vanalles te weten over de dubbellaagse tunnel. Dit jaar was er ook veel aandacht voor de voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting. Ter gelegenheid hiervan rolden we de Groene Loper alvast uit. En 9.700 bezoekers gingen erover heen. Zij maakten kennis met de campagne Mijn Groene Loper…

Mijn Groene Loper

In de campagne Mijn Groene Loper kunnen huidige en nieuwe bewoners van Maastricht meedoen met de (tijdelijke) ontwikkeling van het nieuwe gebied dat straks ontstaat bovenop en langs de A2-tunnel.

Bouwen aan Mijn Groene Loper

Afgelopen zaterdag verrasten dansers onder leiding van Monique van Kerkhof de bezoekers door met ‘bouwstenen’ door de tunnel te trekken en zo de bovengrondse herinrichting te symboliseren.

Bomen voor mijn groene loper

Met een futuristisch optreden lieten de dansers verder bomen ‘groeien’ in de tunnel. Dit met een knipoog naar de bomen die anno 2017 de parklaan en totale Groene Loper vormen. Na alle grijs van beton en zwart van asfalt, gaan we dan bovengronds richting groen.

Makelaars van de Tussentijd

Makelaars van de Tussentijd lieten zien hoe zij aan de slag gaan met ideeën voor het tijdelijk gebruik van werkterreinen. Team Vastgoed gaf onder andere informatie over de ontwikkeling van het nieuwe centrum Maastricht Oost. En een tekenaar wist ideeën en toekomstwensen fraai in beeld te vangen.

Heeft u zelf een idee voor de bovengrondse herinrichting? Laat het ons weten. Dat kan hier.

Natuurlijk was het programma van de Dag van de Bouw veel uitgebreider. Wilt u het volledige verslag lezen? Ga dan naar www.a2maastricht.nl. Hier vindt u ook alle foto’s.