12 juni 2015

Website mijngroeneloper.nl gelanceerd

Hij is in de lucht! De gloednieuwe website www.mijngroeneloper.nl. En dat is niet voor niks. Want vanaf dit jaar gaat A2 Maastricht ook aan de slag met het ruim 2 kilometer lange en 30 tot 50 meter brede zandlandschap bovenop de tunnel. Het duurt nog een poos voordat de Groene Loper hier fysiek wordt aangelegd met bomen en nieuw vastgoed. De inrichting gebeurt bovendien fasegewijs. Voor de tussentijd wordt gekeken hoe het gebied al wel kan worden gebruikt. Makelaars van de Tussentijd gaan op pad om - samen met de omgeving - te komen tot goede ideeën en initiatieven voor de tijdelijke invulling van locaties waar niet meteen op wordt gebouwd. Tegelijkertijd starten de eerste voorbereidingen voor de bovengrondse herinrichting, zoals het centrum Maastricht Oost met de nieuwe winkel van Albert Heijn, renovatie van de Gemeenteflat en de omvorming van het gebied tussen ANWB-flat en Torenflat tot stadspark.

Via deze website houden we u op de hoogte van de bovengrondse ontwikkelingen. U vindt hier uitleg over de plannen en ideeën voor de tijdelijke invulling van het gebied bovenop de tunnel. En verhalen, anekdotes, foto’s en filmpjes van activiteiten in de A2-buurten. U kunt ook zelf een bijdrage leveren in de ontwikkeling van het gebied en initiatieven aandragen. Heeft u een leuk idee voor de tijdelijke situatie? Wilt u graag een evenement in de buurt aankondigen? Heeft u nieuws over een wijk langs de Groene Loper of wilt u misschien een blog schrijven? Laat het ons weten.

Vul hier het invulformulier in en wie weet krijgt uw verhaal dan een plekje op deze website. Zo wordt de Groene Loper van ons allemaal, nog voordat deze fysiek wordt aangelegd.