22 mei 2016

Bont gezelschap opent eerste deel Groene Loper

Ruim 250 fietsers en wandelaars hebben op 22 mei het landelijk deel van de Groene Loper in gebruik genomen. De meeste kwamen uit de omgeving en waren desalniettemin verbaasd over het ‘onontdekte gebied’: Loopt die Groene Loper zover door? Nooit geweten dat het hier zo mooi is…Wij gaan hier vaker wandelen.”


Mobiliteitswethouder John Aarts en Math Depuits van het A2-Buurtenplatform/wijk Nazareth, gaven het startschot. Start was bij kasteeltje Geusselt. Eindpunt bij buitenplaats Vaeshartelt. Hier kon iedereen van een versnapering genieten. De fietsroute was uitgezet door de fietsersbond. En de wandelaars konden meelopen met een IVN-gids. De Jeugddrumband uit Wittevrouweveld gaf het ritme aan.


Verschillende gasten zijn al jarenlang betrokken bij de planvoorbereiding en uitvoering. Voor leden van het A2-Buurtenplatform, oud bestuurders, bouwputwatchers en vaste volgers was het leuk om elkaar weer eens te treffen, bij te praten en te zien hoe het landelijk deel van de Groene Loper uiteindelijk is geworden. En bij het uitzicht vanaf de Wielerbaan richting Geusselt komen de bekende vragen: wanneer gaat de tunnel open? Wat moet nog gebeuren? En soms een zucht: “Wat was het interessant om langs die bouwput te wandelen.”

Groene Loper en tunnel?

Voor wie het nog nieuw is. De Groene Loper is de naam van het totale plan dat voor het project A2 Maastricht wordt gerealiseerd. En de Groene Loper is óók de naam van de nieuwe route die er straks komt boven op de tunnel van Europaplein tot aan Geusselt en van daaruit verder over de A2, richting Buitengoed Geul en Maas.

Het landelijk deel vanaf de Severenstraat bij Amby hebben we vandaag feestelijk in gebruik genomen. Dank daarvoor aan: Maastricht Bereikbaar, fietsersbond, Buitengoed Geul en Maas en IVN voor hun medewerking. Gezamenlijk hebben we er een leuke activiteit van kunnen maken.