6 november 2015

Levendige Maartensbrug dankzij speelse verlichting


Update 14 december 2015

Helaas werd de lichtslag op de Maartensbrug verscheidene keren stuk getrokken. Als organisatie hebben we daarop beslist om de lichtslang weg te halen.

In 2010 openden de leerlingen van het Sint-Maartenscollege de tijdelijke brug voor voetgangers tussen de Frankenstraat en de ANWB-flat. Dat was niet zomaar een opening. Het was tegelijkertijd een presentatie van hun eigen kunstwerken. Aan weerszijden van de brug brachten we namelijk houten platen aan die door de leerlingen waren opgesierd.

Jammer genoeg bleven de tekeningen niet intact en bleven alleen de donkere, houten platen over. Maar die bezorgden omwonenden en passanten een onveilig gevoel. Daarom bedachten we samen met bewoners en de veilige buurtenteams van Wittevrouwenveld en Wyckerpoort twee innovatieve oplossingen.

We halveerden de houten platen aan weerszijden van het brugdeel boven het bouwterrein. Zo wordt het brugdek ’s avonds en ’s nachts beter verlicht en zijn passanten duidelijker zichtbaar.Aan de houten platen langs het brugdeel boven de A2/N2 veranderen we voorlopig niets. Enerzijds om inkijk voor bewoners van de ANWB-flat tot een minimum te beperken, anderzijds omdat voor werkzaamheden boven de snelweg uit veiligheidsoverwegingen wegafsluitingen nodig zijn.

Daarnaast brachten de Makelaars van de Tussentijd ook speelse verlichting aan op de Maartensbrug. Zeker nu het wintertijd is, maakt dat de loopbrug een stuk prettiger en gezelliger.

Daar voegen we deze keer een hartenkreet aan toe: laten we het gezellig houden en geen vernielingen aanrichten.

Begin oktober kwamen direct naast de brug bij de Frankenstraat ook twee tijdelijke woon- en werkcontainers van het project Dear Euregio. Zij zijn de eerste 'nederzetting' in de A2-zone. Ook dankzij hen is de Maartensbrug wat levendiger.

In de komende weken zult u op en rond de brug nog meer veranderingen zien die het er prettiger, levendiger en gezelliger maken. Wilt u daar zelf ook een bijdrage aan doen? Neem dan contact met ons op via groeneloper@makelaarsvandetussentijd.nl of tel 06-21198583, dan helpen we u om het waar te maken.