13 april 2017

Start restauratie Gemeenteflat

Het eerste deel van de Gemeenteflat staat inmiddels in de steigers. Met en met beginnen de werkzaamheden. Vooral de buitenkant van het na-oorlogse monument wordt gerestaureerd en zoveel mogelijk in oorspronkelijke staat teruggebracht. Zo komen er nieuwe kozijnen aan de zijde van de Groene Loper en de kopse kanten. De ingang wordt naar de voorkant verlegd aan de Groene Loper. Twee appartementen op de begane grond worden samengevoegd voor een horecagelegenheid. Streven is om de restauratie van de buitenkant af te ronden voor de bouwvakantie in augustus.

De Gemeenteflat is het eerste vastgoedproject van Avenue2/Ballast Nedam langs de Groene Loper dat in uitvoering gaat. De restauratie wordt uitgevoerd door Laudy Bouw & Ontwikkeling en is een ontwikkeling van Mulleners Vastgoed. Architect voor de restauratie is Fred Humbl├ę. De huidige tijdelijke bewoners van de Gemeenteflat worden ge├»nformeerd door Laudy, Mulleners en haar beheerder.

Andere ontwikkelingen aan de Groene Loper zijn de nieuwe winkels van Albert Heijn, Gall&Gall en Etos aan de Scharnerweg en het nieuwe gemeentelijke stadspark tussen ANWB-flat en Torenflat.

Kijk hier voor meer informatie over de Gemeenteflat.