9 oktober 2019

Terugblik Tap & GO: een sportieve en waterrijke ochtend

Tientallen mensen trotseerden zondagochtend 29 september het herfstachtige weer en startten hun zondag actief tijdens Tap & GO @ Mijn Groene Loper. Met sportieve en waterrijke activiteiten namen we de nieuwe drinkwaterfonteinen op de Groene Loper in gebruik.

We trapten Tap & GO af met een kort praatje bij de drinkwaterfontein tegenover Kasteel Geusselt en het vullen van de eerste flesjes door twee aanwezige kinderen. Daarna was het tijd om te bewegen.

Bewegen

Kinderen leefden zich uit op het beweegparcours dat Maastricht Sport had uitgezet. Een ander deel van het grasveld was het domein van de bootcampers. Onder begeleiding van een sportinstructeur gingen ze aan de slag met diverse oefeningen. En dat gebeurde onverminderd, zelfs toen de regen op enig moment écht met bakken uit de lucht kwam. Dat gold ook voor de hardloopgroepen, die onder begeleiding van Raoul Spronken over de Groene Loper gingen.

Gezellig schuilen

In een partytent konden de aanwezigen gelukkig schuilen voor de regen. Het was een gezellige boel, tussen het maken van de watercocktails, de schminktafel en de ballonnenkunstenaar.

Warme thee en koude watercocktails

Alle sportievelingen – en andere aanwezigen – konden zich warmen met een kopje thee uit de KRAANwagen. Maar de koude watercocktails waren niet minder populair. Continu werd er fruit geprakt, geshaket en gedronken. Voor iedereen was er fruit, gesponsord door de Jumbo uit de Voltastraat, en een goodiebag met leuke hebbedingetjes.

Voldaan

Deelnemers blikten aan het einde van de ochtend voldaan terug. We hoorden reacties als “het was de moeite waard om te komen!” en “heerlijk om de zondagochtend zo te beginnen!”.

Slokje voor iedereen

Bent u actief op de Groene Loper? Neem dan ook eens een slokje! De drinkwaterfonteinen staan ter hoogte van de Adelbert van Scharnlaan, de Lourdeskerk en kasteeltje Geusselt.

Aanmelden voor Groene Loper Run met kortingscode

Was u aanwezig bij Tap & GO en wilt u deelnemen aan de volgende editie van de Groene Loper Run? Meldt u dan nog tot en met zondag 13 oktober aan met de kortingscode die in de goodiebag zat. Inschrijven kan via www.groeneloperrun.nl.

Fotoboek

Fotograaf Aron Nijs legde het evenement op beeld vast. Bekijk het complete fotoboek.  

 

Dit evenement was een samenwerking van WML, Projectbureau A2 Maastricht, Maastricht Sport en de Groene Loper Run.