20 november 2019

Voorproefje voor eerste gasten paviljoen Vrijheidspark

In het Vrijheidspark zijn de voorbereidingen voor de bouw van het paviljoen gestart. Uitbater Jan Bronckers is daar volop bezig, maar zit ook verder niet stil. Zo zette hij op dinsdag 29 oktober, samen met Mayke Knubben, twee grote tenten op. Onder de noemer Sweat, Smite, Eat and Repeat. Jan: “Mijn droom is om mensen en buurten aan de Groene Loper met elkaar te verbinden. Met dit kleine event hebben we dat alvast geprobeerd.” Nog voordat de schep in de grond gaat, namen de eerste gasten een voorproefje van lekker eten op de Groene Loper.

Het idee ontstond op het Preuvenement. “Mayke, een vriendin van een goede vriend, had het idee om een gezellige middag te organiseren voor mensen met een kleine beurs.” Jan stelde de nog onbebouwde plek van het paviljoen ter beschikking. Via Quiet Community werden mensen uitgenodigd. “En dankzij verschillende restaurants en sponsors hadden we een compleet programma. Vele handen maken licht werk”, vertelt Jan trots.

Dat smaakt naar meer

De gasten werden verwelkomd met een kop koffie en een lekker stuk appelgebak. Ze konden meedoen aan een workshop yoga of een stevige bootcamp. Voor kinderen was er een springkussen. En er werden drie MVV-shirts verloot. Jan heeft de smaak te pakken: “Samen met Stichting Vrijheidspark Maastricht willen we graag vier keer per jaar een soortgelijk evenement organiseren. Daar hebben we via de wedstrijd van Stadsgoud ook geld voor gewonnen. En die dinsdag was een mooi begin. Er heerste een gemoedelijke sfeer. Mensen hebben ons wel 100 keer bedankt.”

De planning

De tenten zijn inmiddels weer opgeruimd. Hoe staat het met de planning van de bouw van het paviljoen? “In de afgelopen twee maanden zijn de meeste belangrijke beslissingen genomen. De handtekening bij de aannemer is gezet en eind november beginnen de werkzaamheden. We zijn natuurlijk sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, maar ik hoop dat we van de eerste voorjaarszon kunnen genieten vanaf het terras.” 

Mama

Wist u trouwens dat de naam van het paviljoen al bekend is? Met een filmpje op Facebook heeft Jan de wereld laten weten dat het Restobar Mama is geworden. “Voor mij is mijn moeder de ultieme verbinder. In het paviljoen wil ik ook die verbindingen gaan creëren en het zo maken dat mensen zich er thuis voelen.”