Afgestudeerd!

Geplaatst op 10 februari 2016

Afgelopen week heb ik mijn bachelor voor Stedenbouwkundig ontwerper behaald! Een bijzondere afsluiting van de studie Urban design aan de NHTV Breda, niet mogelijk zonder afstudeerstage. Voor mijn afstudeeropdracht heb ik een ontwerpend onderzoek gedaan bij het project Mijn Groene Loper, onder begeleiding van Avenue2 Vastgoed en de Makelaars van de Tussentijd.

Tijdens mijn studie raakte ik gefascineerd door tijdelijke ontwikkelingen en burgerparticipatie. Zowel het samen iets willen maken en betekenen voor de buurt, als de wet- en regelgeving die in onder andere Nederland erbij komt kijken, spreken mij aan. Op dit onderwerp wilde ik graag afstuderen. Ik kwam terecht bij de Makelaars van de Tussentijd. Hier kreeg ik de mogelijkheid in de praktijk stedenbouwkundige aspecten te combineren met het proces van tijdelijke ontwikkelingen.


De Makelaars van de Tussentijd uit Utrecht zijn speciaal aangesteld om de transitiefase van de huidige situatie naar de toekomstige Groene Loper te begeleiden. Dit doen zij door het gebied van onder andere de toekomstige parklaan en vastgoedkavels in de tussentijd op verschillende manieren in te richten. Naar een van deze kavels heb ik verder onderzoek gedaan tijdens mijn afstudeerstage.