Spannend jaar

Geplaatst op 3 februari 2016

Einde van de tunnel is voor ons nog maar het begin…

2016 is een spannend jaar dat proef je in de stad en ook binnen ons team Vastgoed van Avenue2. De stad kijkt uit naar de ingebruikname van de A2-tunnel. In het Carnavalsseizoen komt dat opnieuw tot uitdrukking. Kijk maar naar de ‘Iere-Plaquet 2016’ van de Tempeliers van dit seizoen. Graag ben ik een van de ‘steunpilere’. Omgekeerd hoop ik dat de stad ons straks ook blijft steunen, want het einde van de tunnel is voor ons nog maar het begin!


2016 is een belangrijk en spannend jaar voor A2 Maastricht. Daarbij zijn heel wat partijen betrokken. Rijkswaterstaat, gemeente Maastricht, Provincie Limburg en gemeente Meerssen werken samen in het Projectbureau A2 Maastricht. Avenue2 is ontwerper en bouwer en doet straks het onderhoud. Rijkswaterstaat wordt de beheerder. De gemeente Maastricht verleent de openstellingsvergunning. En dan zijn er nog de hulpverleningsdiensten - waaronder brandweer, politie en ambulance - die straks mogelijk in de tunnel in actie moeten komen.

Maar zoals gezegd, terwijl zoveel partijen bezig zijn met de ingebruikname van de tunnel zijn wij bezig met de voorbereidingen van de bovengrondse herinrichting.

2016

Dit jaar starten we met de nieuwbouw van Albert Heijn aan de Scharnerweg. Dat wordt ook weer een periode van transitie. Want tijdens de nieuwbouw blijft de huidige winkel open. Zo komen er bijv. tijdelijke parkeerplaatsen aan de voorkant van de Gemeenteflat.

Ook zijn we volop in gesprek met investeerders en architecten voor het ontwerpen van een aantal nieuwe gebouwen op andere vastgoedlocaties aan de kant van het Europaplein en in het centrum van Maastricht Oost. We starten met professionele ontwikkelpartners omdat het toch nog tot in 2017 duurt voordat de contouren van de Groene Loper goed zichtbaar worden. Voor nieuwe huurders en nieuwe kopers is het fijner wanneer er al meer te zien is.

2017: opnieuw steeds meer bouwactiviteiten

Tegen 2017 zult u in sowieso steeds meer bouwactiviteiten aan de Groene Loper zien. Er komen ongeveer 1.000 nieuwe woningen op de vrijgekomen ruimten aan de Groene Loper. Ons aanbod aan woningen en appartementen wordt zeer gevarieerd zodat toekomstige bewoners met verschillende wensen de mogelijkheid krijgen om hier te komen wonen, koop en huur.

Naast een gevarieerd aanbod van huurwoningen in de vrijehuursector zullen we ook koopwoningen in diverse segmenten gaan aanbieden. U kunt denken aan huisvesting in het goedkope segment voor bijvoorbeeld starters of mensen die de stap van huurwoning naar koopwoning willen maken. Daarnaast zullen we ook woningen in het midden en dure segment realiseren.

Kortom, we creëren een mix van woningen zoals die nu ook in de aangrenzende wijken te vinden is. Door deze diversiteit komt er voor ieder wat wils. En dat doen we in een tijdsspanne tot aan 2026. Neen voor ons voorlopig geen licht aan het einde van de tunnel ;)


Rob de Jong

Directeur Vastgoed Avenue2