Dat zal een mooie ervaring worden, als het drukke autoverkeer opeens weg is. Die rust zal echter ook weer verstoord worden door nieuwe werkzaamheden, want vanaf dan wordt de parklaan van de Groene Loper aangelegd. Die zal in het begin nog wat kaal aanvoelen. Wie ooit zelf een tuin nieuw aangelegd heeft weet: er moeten wel een paar groeiseizoenen overheen voordat het er echt goed uitziet.

Met de Groene Loper komt er centraal in Maastricht Oost een mooie groene strook die uitnodigt om er goed gebruik van te maken. Een plek waar je graag komt en waar van alles te beleven is. Kan je het je nog niet voorstellen? Dat is helemaal niet raar. Zo’n nieuw stuk stad kan ook niet zomaar uit de grond gestampt worden. Het gaat pas leven als de mensen er ook graag gebruik van maken.

Daarmee hoeven we niet te wachten tot alle bouwwerkzaamheden af zijn en het gebied volgroeid is. Er is veel ruimte die tijdelijk niet gebruikt wordt. Daar kunnen we het gebied alvast inwijden, prettiger maken, zorgen dat het al wat groener wordt. Zodat hier al mensen bij elkaar gebracht worden voordat de Groene Loper er ligt, zodat je je er al thuis kunt voelen ook al staan er nog geen nieuwe huizen. Die stap naar de toekomst –ook wel transitie genoemd- kan binnenkort al beginnen.

Weet je een tijdelijke invulling te geven aan het bouwterrein, op delen waar de Groene Loper moet komen op of een van de lege plekken ernaast? Wil je er een project of evenement organiseren? Heb je een goed idee maar zoek je nog mensen die het met jou tot uitvoering willen brengen? Mail dan naar groeneloper@makelaarsvandetussentijd.nl of bel mij op
06-21198583.


Pieter Akkermans
Makelaars van de Tussentijd