21 september 2016

Bouwterrein A2-zone Maastricht biedt komende jaren ruimte voor uitdagend bikepark

Op het A2-bouwterrein langs de Noormannensingel in Maastricht is de eerste aanleg van Green 043 Bikepark gestart. Het initiatief hiertoe was genomen vanuit de Maastrichtse mountainbikevereniging Trailz043. Zij zochten naar een centrale locatie in de stad waar bmx-ers en mountainbikers hun vaardigheden kunnen oefenen en jongeren uitgedaagd worden om deze sporten te gaan beoefenen. Green 043 Bikepark beheert het terrein, verhuurt bmx-fietsen en geeft er trainingen en clinics. Daarnaast biedt het bikepark ook ruimte voor andere ‘urban’ sporten zoals skateboarden, freerunning, callasthenics en bootcamping.

Langs de Groene Loper

Midden in de A2-zone in Maastricht is een uitstekende locatie gevonden. Vanaf 2017 wordt hier een geheel nieuw deel van de stad gebouwd in de ruimte die vrijkomt door realisatie van de A2-tunnel. Op de tunnel zelf komt de Groene Loper, een kilometerslang fiets- en wandelpad omzoomd door lindenbomen. Langs deze Groene Loper worden vanaf 2017 nieuwe woningen gebouwd. Er zijn ook terreinen die pas later bebouwd kunnen worden, zoals het voormalige sportveldterrein aan de Noormannensingel. Projectbureau A2 Maastricht en Bouwer Avenue2 Maastricht stellen dit terrein de komende jaren beschikbaar. Dit is een van de projecten in het kader van het transitiemanagement door Makelaars van de Tussentijd: het stimuleren en creëren van tijdelijke ontwikkelingen die alvast leven en kleur in het gebied brengen, vooruitlopend op de nieuwbouw in het gebied en realisatie van de Groene Loper. Hoewel het bikepark slechts tijdelijk is, past het uitstekend bij de doelstellingen van de Groene Loper. Deze langgerekte groene zone biedt Maastricht-Oost straks ruimte voor ontmoeten tijdens sportieve en recreatieve activiteiten.

Open dag donderdag 22 september 16-19 u

Op het terrein heeft Green 043 Bikepark al een eerste pumptrack aangelegd en bouwt met pallets en andere restmaterialen van de bouw een northshore trail voor mountainbikes. Op donderdag 22 september is er een eerste open dag. Omwonenden en geïnteresseerden zijn van welkom tussen 16 en 19 u om te komen kijken en de eerste tracks te komen uitproberen. In deze fase van opbouw is het bikepark ook elke zaterdag open voor wie testrondjes wil komen maken.